Endeligt noget at bruge fars GPS til…

Af - 28. april 2009
Foto: kreg.steppe/flickr

Foto: kreg.steppe/flickr

Hvem skulle tro, at en GPS kunne bruges til andet end at finde vej rundt på Europas veje eller hen til tanten, du ikke har set i årevis.

Faktisk findes der en GPS-sport, som bliver dyrket i hele verden og ikke mindst herhjemme. Sportsgrenen hedder Geo-Caching og må mest af alt betegnes som en motionsidræt.

Geo-Caching er skattejagt, som vi kender det fra børnefødselsdage, men tilført GPS. Rundt om i den danske natur har venlige sjæle udlagt en masse små skatte, som du kun kan finde ved hjælp af en GPS.

Du hopper ind på geocaching.dk, hvor GPS-koordinatorne til en hel masse skatte rundt om i landet er opgivet. De har et googlekort med alle skattene, så du let kan finde en skat i et område, hvor du har lyst til at gå på jagt. Du indtaster koordinatorne i fars GPS, som du har fået fingrene i, og så går jagten ind.

Skatten er typisk en lille vandtæt beholder med en logbog og en blyant, hvor du som skattejæger noterer tidspunktet, du fandt skatten. Der kan også være små ting, som du kan bytte ud, hvis du har en anden ting med, som du kan lægge i stedet.

Hvis Danmark er for lille til dig, så går du blot ind på geocaching.com, hvor du kan finde skatte rundt om i hele verden.

God jagt!

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback