“Elsker du mig?”

Af - 10. maj 2009

Thomas og Mia er kærester. Mia er 16 og Thomas er 19. De har været kærester i sammenlagt 2 et halvt år. De har holdt pauser, men er sammen igen.

Thomas er under uddannelse til tømrer og er i praktik fra Håndværkerskolen i Hadsten. Mia er startet på Social- og Sundhedshjælperskolen i Viborg, men vil til februar starte på sin drømmeuddannelse som automekaniker. Mia bor hos sin far og Thomas hos sine forældre. De bor til daglig 30 km fra hinanden.

1-1.jpg

Elsker, elsker ikke
”Du elsker mig jo ikke!” siger Thomas, mens han ligger ned i sengen med armen halvt rundt om Mia. Kommentaren falder tørt konstaterende og uden betoning. Mia rejser sig op i sengen med dynen omkring sig og tænder dagens første smøg: ”Det gør jeg da! Det ved du også godt!”

”Ja, men nogle gange har jeg bare svært ved at tro på det,” svarer Thomas. Efter byfesten i går gik Thomas hjem kl. 3. Mia ville på bodega og kom først hjem kl. halv otte. Thomas læser en SMS-besked op, som Mia sendte sent i nat: ”Kl. 04…” ”Jeg kommer lige om 2 fad… Synes ik du er særlig sød..”

”Hvor var du henne i al den tid? Hvem var du sammen med?” ”Vi sad bare og drak. Der skete ikke noget. Slap nu af Thomas,” svarer Mia. Hun lægger sig ned med ryggen til Thomas.

2-1.jpg

SMS fra Mia til Thomas:
”J elsker dig min skat.. Ovr alt på jorden.. Du betyder simpelthen alt o måske alligevel lidt for meget for mig.. Nogn gange føler j bar at du slet ikk føler d samme fordi du virker så ligeglad nogn gange..

Du bliver bare nødt t at vise d nogt mer på forskellige måder. J v godt j r besværlig mn sårn r j, o vil du ikk godt prøve at affinde dig mæ d..? J har prøvet at rette mere ellr mindre på dig i al dn tid vi har vært samn, mn du r så stædig at d ikk r muligt.. O d r j så ked a.. For nogn gange føler j slet ikk at du elsker mig overhovet..

Hvor4 vil du ikk bar prøve at gøre vores forhold t nogt godt o smukt? Man ska vær 2 om 1 skænderi d v j.. Så hvor4 ska vi ikk bar prøve snakk om hva vi forlanger a hinanden.. J vil gøre alt for dig, j ville dø for dig.. Elsker dig så højt.. O syns d r utrolig at følelser for bar 1 person ka fylde så megt…”

3-1.jpg 4-1.jpg

Pr telefon
”Jeg er fandme nitten år! Du skal ikke bestemme, hvem jeg skal se og hvornår! Det kan være du vil, men det vil jeg sgu ik’ finde mig i! Prøver jeg måske at styre, hvilke drenge du ser!? Nå, det tænkte jeg nok…! Jeg vil ikke styre dit liv. Jeg vil heller ikke have, at du styrer mit!”

Thomas får tårer i øjnene. De er langt fra hinanden. Det er svært at tale om i telefonen. Han får grødet stemme. Bliver desperat. Hvorfor vil hun ikke forstå? Mia stoler ikke på ham og vil ikke lade være sammen med andre piger, så gør han det bare igen. Er hende utro. Thomas ekskæreste bor i Hadsten, hvor han går på Håndværkerskolen. Hun kommer også på diskotek ”Goggen” om torsdagen. Mia prøver at holde ham derfra. Der kunne ske så meget. Det var også der det skete første gang.

”Jeg har jo sagt undskyld, men du vil jo ikke tale om det. Hver gang det kommer på bordet, flipper du fuldstændigt! Jeg elsker dig, skat! Det håber jeg du ved. Jeg elsker dig, Mia.” Thomas har lyst til at holde om hende. Vise at han taler sandt, men nogle gange er hun bare så pissebesværlig.

5-1.jpg

Stranden
”De første syv måneder var der ingen skænderier. Overhovedet. Så var han sammen med en på diskotek ”Goggen”. Jeg husker det egentlig, som om jeg var ret ligeglad til at starte med. Det var nok fordi, jeg ikke fattede, hvad der var sket, lige da jeg hørte det.

Efter det gik jeg helt amok i jalousi. Han kunne ikke være sammen med andre piger, uden jeg skulle være der. Jeg kan virkelig hade en pige, Thomas kommer til at smile til! Egentlig er det ærgerligt, for nogle gange viser de sig at være kanon-søde. Jeg er bare så røvbange for, at det skal ske igen!

Da det skete anden gang, var vi til fest hver for sig. Jeg fik det at vide sent om aftenen af en af hans venner. Jeg kunne ikke sove. Gik ned til stranden med en veninde og hang. Vi satte os på en træstub. Hun faldt hurtigt i søvn, jeg kunne ikke sove. Sad bare og tænkte. Jeg tror aldrig, jeg har haft det så psykisk dårligt. Sad og fantaserede om, hvordan jeg skulle slå hende ihjel. Heldigvis har jeg ikke mødt hende igen.”

6-1.jpg

Fortiden ringer op
Thomas er i bad. Hans telefon ringer, Mia tager den, men ingen svarer. ”Hallo?” Forbindelsen bliver brudt i den anden ende. Det var Thomas’ ekskæreste, Zennia, som han var sammen med i en kort periode, hvor Mia og han ikke kom sammen.

Mia undersøger i Thomas telefon, om han har talt med hende for nylig. ”Han har fandeme talt med hende i otte minutter i weekenden! Hvad helvede har han at tale med hende om!?” Mia tager sin taske og går. Hun vil tage hjem til sin mor.

Thomas kommer tilbage fra badet. Finder ud af, at Mia er gået. ”Åh fuck, nu skal jeg ud at lede efter hende igen.” Han klæder sig på og skynder sig ud i bilen.

7-1.jpg

Kold luft
Mia sidder på togstationen. Thomas går hen og taler med hende. Kommer tilbage. Hun vil ikke lytte. Der er ikke mere mellem ham og Zennia. ”Der er for mange mennesker til at stå og råbe og skrige,” siger Thomas. Mia kommer tilbage. Der bliver ikke sagt et ord i bilen tilbage mod skolen. Thomas gasser op i svingene og kører hurtigt ind på parkeringspladsen.

Tilbage på værelset lægger Mia sig i sengen og tager høretelefoner i ørene. DJ Alligator’s ”Whistle Song” spiller så højt, at Thomas kan høre den. ”… blow my whistle, bitch! Louder!” ”Du bliver da døv af at høre det så højt!”

Intet svar.

8-1.jpg

Har teenage kærligheden givet dig lyst til flere historier, så tjek Kulturelt terror-angreb i Cirkusbygningen, Har du haft en dårlig dag på jobbet? og Islandtis: sagaen om finanskrisen og den islandske folkesjæl

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback