En heftigt spinnende vindueskarm

Af - 21. maj 2009

DSC_0062

I den seneste tid har der været en stigende aktivitet i min vindueskarm. Sommeren er kommet tættere og tættere på, og i takt med sollyset fylder min vindueskarm, så strækker planterne sig begærligt mod det længe ventede lys.

Af Nicolas Stistrup

Det er netop lyset, der sætter de grønne gevækster i bevægelse. Men i min karm, er det ikke blot grønkorn der snurrer; mellem min “Juanulloa Mexicana” og genstridige kandebærer står en transparent glasbobbel med et energisk roterende indre.

Det er mit Crookes Radiometer eller mere præcist en “sol-mølle”. Møllen er fire metalplader samlet i et kryds, der er ophængt i et vakuum bobbel. Den futuriske udseende og ivrigt snorende mølle er et godt bud på, hvordan en brevvægt ville se ud i en Star Treck film.

Hver plade har en blank og en sort side. Tricket bag møllens hurtige rotation er, at den sorte side suger meget mere energi end den blanke, og så spinner den lystigt af sted:

Den stigende samt mere og mere hæftige aktivitet i min spirende vindueskarm bevæger sig i takt med byens fremmyldrende liv. Danskernes vinter-dvaskhed er formummet og springer nu ud i fuld flor om kap med alt, hvad der er grønt.

Mit “nørdede” samleobjekt spinder derud af med hæftigere aktivitet for hver dag, som for at sige; “at den vil da ikke at stå tilbage for de forårskåde cyklister nede på gaden!”.

Har du fået lyst til flere skæve brudstykker, så tjek de her: Ensom tankstation, LEGO fantasi og Eftermiddagskaffe i Tel Aviv.

    1 kommentar

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback