Afføring er kommet på mode?!

Af - 5. juli 2009

bristoltshirt

Ord og billeder af Jesper Knudsen

Da Parentes)slut tidligere på ugen interviewede en bygningskonstruktør, der førte lortedagbog på Roskilde Festival ved hjælp af Bristol skalaen, var der ingen forventning om at støde på lortebarometeret andre steder.

Men i fredags, foran Orange Scene og Nick Cave dukkede den så op igen. Nu på ryggen af en svensker. Det er ikke til at sige, om der er tale om en decideret tendens, men Bristol skalaen viser sig efterhånden at have mange bekendte.

Derfor har du her de vigtigste informationer om Bristolskalaen, så du ikke en dag står fremstår uvidende midt i en vigtig lortesamtale.

90′er skala

Bristolskalaen eller Bristol Stool Chart er en liste over lort i syv forskellige konsistensstadier.
Skalaen blev udviklet af Dr. K. Hering på University of Bristol og blev første gang publiceret i British Medical Journal i 1990.

Afføringens form varrierer afhængigt af, hvor længe den ligger i tarmen. Trin et og to tyder på forstoppelse, trin tre og fire er lettest at presse ud, mens syv er diarré.

Bristolskalaen bliver brugt af diverse sundhedsinstitutioner og af slankedoktoren Gillian McKeith fra “You Are What You Eat”.

Læs også Styr på lortet med lortedagbog fra Roskilde 09.

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback