Undercover som flaskesamler

Af - 22. december 2009

Miko Knoatia er 25 år og fra Serbien. Han regner med at rejse tilbage med 50.000 danske kroner på lommen, når festivalen er omme.“Sigøjnermand, jeg vælger dig!”, råber en ung fyr og kaster en dåse i hovedet på en flaskesamler på Roskilde Festival.

Men sigøjneren er en journalist fra Svensk Radio, der er gået undercover i bedste gonzostil. I en uge samlede han flasker på Roskilde Festival, kom tæt på flaskesamlerne og de unge festivalgæsters forhold til dem.

parentes)slut mødte Pablo Dalence på Roskilde Festival, hvor han fortalte om sit dokumentarprojekt. Vi håber på at kunne interviewe Mr. Dalence, når hans film nærmer sig færdighed. Indtil videre kan man høre hans radiomontage på svensk radio her.

Pablos indlæg på Svensk Radio.

På politiken.dk er bølgerne også gået højt i debatten om flaskesamlerne. Det kan du også tjekke ud.

  2 kommentarer

 • Niels siger:

  En uge! Respekt.
  Det lykkedes mig på Roskilde at samle flasker i tyve minutter, tror jeg. Det var under Guns n Roses-koncerten, for et par år siden, og jeg kan stadig huske hvor mange plastickopper jeg fandt på meget lidt plads foran Orange. En mand blev sur på mig, og sagde “Jeg gemmer mit glas til børnene. Du er sgu’ da en idiot, at du tager deres pant.”

  Jeg følte et øjeblik lidt skyldfølelse, men den var blandet med min gode samvittighed over at skrabe omkring hundrede kroners pant ind på omrking tyve minutter.

  Det er faktisk slet ikke den eneste gang, jeg har samlet flasker. Jeg forsøgte engang, som en del af et forsøg igangsat af ungdomsbladet Chili, om jeg kunne tjene mange penge på skidtet. Forsøget endte med 57 kr. indsamlet efter tre timers hårdt arbejde på cykel :-] Konklusionen på artiklen blev, at man skal være haj, eller bare det rigtige sted, før man kan tjene penge som pantsamler.

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback