Video: Et vaskeægte knallerteventyr

Af - 31. august 2009

Den kan ikke køre, når solen skinner. Den er ældre end din mor, har en effekt på 0,78 hestekræfter, men forurener mere end en mindre lastbil. Tankens kapacitet lyder på  1,2 liter, men på dén beskedne sjat tilbagelægger den petit franske maskine på den gode side af 70 km, før den beder om en refill.

Af Nicolas Stistrup og Peter Maul

Maskinen er en VeloSoleX-knallert, en sindrig fransk konstruktion, som mest er kendt for at have motoren på forhjulet. Et ringe udgangspunkt for en tur fra København til Krakow, vil mange mene.

Men det er ikke desto mindre hvad no-bullshit knallertbanden fra København, Giant Centipedes, har præsteret. Med afdelinger på Nørrebro og Amager tæller banden indtil videre to fuldblods-medlemmer, som er dedikeret til hardcore-touring med simpel fransk teknik.

Sidste år lød den interimistiske rute på København – Stockholm – Oslo, mens denne sommers ridt førte Giant Centipedes over de polske byer Gdansk, Warszawa og Krakow, et smut forbi Tjekkiet og et lille vue af Berlin, inden knallerterne skrællede det sidste af fordækkets slidbane af i retning af København.

Her er videoen fra togtet mod Øst, der giver et lille indblik i den barske verden af totaktsolie, myriader af motorproblemer og endeløse mørklagte landeveje, som kendetegner knallerttouring.

Giant Centipedes kører uden bekvemmeligheder som følgebil, stor motorkraft eller detaljeret ruteplanlægning og i et tempo, hvor lokalkoloritten og befolkningens gæstfrihed trænger igennem styrthjelmen.

Var du vild med Giant Centipedes knallerteventyr, så skal du se nærmere på Kineserbyen, høhuset og Elsker du mig?

Har du lyst til nørde videre i den franske vidundermaskines univers, så tjek den her side ud eller køb din egen eventyrmaskine på den blå avis.

    1 kommentar

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback