Speedminton – eller den dag jeg kom på landsholdet

Af - 12. oktober 2009

Udover stråhatte og cykler med fix-nav vil sommeren 2009 blive husket for, at verdens hurtigste sport fandt vej til Danmark. Speedminton hedder den om dagen – blackminton om natten – og hvis du skynder dig, kommer du sikkert på landsholdet.

Jeg var netop begyndt at spekulere på, om jeg nogensinde ville komme på landsholdet. I noget. Overhovedet. I disse navlebeskuende 0’ere, hvor alle skal have X-faktor, ville det jo være rart at være blandt nationens udvalgte i et eller andet. Men for gammel til at kalde mig talentfuld, syntes landsholdet i alt eller ingenting at være en illusorisk drøm. Indtil jeg mødtes med min ven Mikkel.

speedminton-start-set

I et røgfyldt lokale et sted på Vesterbro pustede Mikkel liv i drømmene, da han fortalte om en sportslig parentes med landholdspotentiale: speedminton – en efter sigende stærkt vanedannende disciplin, som havde taget sin spæde start i Berlin i 2001, hvor en fyr ved navn Bill Brandes var blevet træt af ikke at kunne spille badminton udendørs.

- Det er kæmpestort i Tyskland og England, men det er først lige kommet til Danmark, sagde Mikkel entusiastisk.

Ok, det måtte vi prøve! Mikkel kendte de danske speedminton-bagmænd og kunne derfor skaffe os et billigt start-kit bestående af to ketsjere, hjørner til at markere en bane, tre speedere – en fun-speeder, en match-speeder og en night-speeder – og frem for alt: to pladser på landsholdet i speedminton! Sporten var tilsyneladende stadig så undergrund, at vi ifølge bagmændene kunne betragte os som en del af landsholdets bruttotrup alene ved at have bestilt et spillesæt.

faktaboks4

Min usynlige X-faktor

Sommeren er gået og mens min landsholdsstatus i bedste fald kan betragtes som en perifer tilknytning til den bruttotrup, jeg aldrig har mødt, er Mikkel en af de danske profiler, der drager Europa rundt for at spille turneringer. Således blev Denmark Open afholdt i Odense i begyndelsen af august med deltagere fra både Tyskland, Sverige og Finland, og snart drager den danske speedmintonelite mod de åbne mesterskaber i Hamburg.

Men det bliver uden mig. Faktisk har jeg aldrig vundet en kamp. Og det var måske derfor, jeg var begyndt at frygte for, at jeg alligevel ikke var blandt nationens udvalgte speedmintonstjerner. Så jeg spurgte Mikkel til min landholdsstatus.

- Vi er fem i a-truppen, og så er I vist en tre-fire stykker i bruttotruppen, men der er aldrig landskamp, kun europamesterskab, åbne stævner og den slags, svarede han.

Aldrig landskamp! Speedminton blev åbenbart min usynlige X-faktor. Men jeg har været på landsholdet – det kan ingen tage fra mig.

Neon-bodypaintede blackmintonspillere parat til kamp

Neon-bodypaintede blackmintonspillere parat til kamp. Foto: speedminton.dk

Once you go black, you never go back

Speedminton har en sort søster. Hun hedder blackminton og ved at klikke på videoen nedenfor, får du en tur ind i et alternativt sportsunivers, hvor det handler om meget andet end at vinde.

Blackminton omdanner ifølge Speedminton.dk natten til en magisk begivenhed, hvor flourescerede, selvlysende spillefelter sættes sammen til en stjerneformet trippel-bane med plads til tre samtidige kampe. I midten placeres en ’black-light pyramide’, som får night speeders med knæklys og neon-body-paintede spillere til at lyse op i mørket.

Dette magiske lysshow kan med fordel krydres med bølgende beats eller måske lidt ukuléle.

Hvis du skynder dig, kan det være, du kommer på landsholdet!


    1 kommentar

  • nis sigurdsson siger:

    det lyder mega frisk. jeg er klar på en kamp, måske din første kommende sejr

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback