Lyd: Lærkevej er syg bæredygtig stil

Af - 24. oktober 2009

laerkevej10

Kæmpe bygninger på en helt almindelig vej, hvor der summer af liv og byggeri. Det er Lærkevej 11 i København, hvor en masse unge går og knokler på at bygge et alternativt kulturhus.

Af Tue Lindqvist (fotos) og Anders Danielsen (tekst og radio)

Det blæser godt, og skyggerne på himlen dækker for solen. Vi har sat vores cykler foran Lærkevej 11, der ligger i det noget anonyme ’fuglekvarter’ i Nordvest i København. Vi skal mødes med Ask. Han har lovet at give os en rundvisning og fortælle om tankerne bag al den byggeaktivitet, Lærkevej 11 er præget af.

Ombygningen handler om at omdanne de almindelige industribygninger på Lærkevej 11 til et alternativt og bæredygtigt kulturhus, drevet af husets brugere. Stedet skal tage over for Bolsjefabrikken, der var et lignende kulturhus, der måtte lukke, da den nye ejer af stedet ikke ville have, at det skulle fungere som et alternativt kulturhus. Desuden var naboerne til Bolsjefabrikken også ofte utilfredse med støjen fra fabrikken.

Ejeren af de store forladte industribygninger på Lærkevej har de givet de tidligere brugere af Bolsjefabrikken og andre aktive unge lov til at opbygge et nyt sted i bygningerne, der har stået tomme i fem år. Vi tog mikrofonen og kameraet i hånden, fulgte i hælene på Ask og gik en tur ind i bygningerne på Lærkevej 11, hvor der summede af liv, mens folk arbejdede på at indrette alt fra værksted og kontorer til atelier og øvelokaler.

Tag med ind i huset sammen med Ask, der viser rundt og fortæller om tankerne bag stedet, der skal være 100 % brugerdrevet og bæredygtigt. God tur.

Start lyden på playknappen og klik på billedet øverst til venstre i galleriet. Så kan du se billeder fra Lærkevej 11, mens du tager med på en lytter.


Hvis Lærkevej 11 har givet dig lyst til at besøge flere skjulte steder, så skal du tage med i den hemmelige have, kigge forbi Kineserbyen og tage med på jagt efter gemte grønne områder i byen.

    1 kommentar

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback