Mode forgår, stil består

Af - 3. november 2009

Skræddermesteren 044

Du er ikke velklædt, hvis folk kigger efter dig på gaden, sagde Beau Brummell, der var specialist i fashion for mænd tilbage i 1800-tallet.

Af Rikke Dilling

Denne holdning holder åbenbart stadig, for det viser sig, at der findes en hjemmeside kun for mænd, hvor der diskuteres forskellige emner inden for klassisk stil. Det sker på Stiljournalen.

Og jeg er som kvinde meget misundelig over denne modeblog, for den er lige en tand mere raffineret, end hvis jeg slår op på en modeblog for kvinder.

Hat, charmeklud, vest, tweed, lommetørklæde, jakkesæt og slipsenål er essensen af de mandlige debatter. Emner som Manden med Berluti-skoene, hvor en skribent beskriver herremode ud fra et Edward Munch maleri, samt et emne om Tweedmanden, der ved alt om Tweed, er opløftende læsning for mænd såvel som kvinder.

Der er intet af indholdet på denne hjemmeside, der er overladt til tilfældighederne og i en tid, hvor vi bliver bombarderet med urbaniserede modeblogge, der på mange måder ligner hinanden, er det glædeligt at finde denne side, der skiller sig markant ud med sit historiske udgangspunkt i klassisk herremode.

Debatter om den ”rigtige” snøresko til selskabsdragten, charmeklude og vejledning i bukselængder findes på Stiljournalen og er skrevet i et yderst velformuleret sprog, der giver siden klasse, stil og humor på trods af en måske ikke så fængende grafik.

Jeg har endnu ikke fundet en sådan modeblog for kvinder, men vil, for at bruge min mormors udtryk, synes det vil være pragtfuldt at finde en hjemmeside, hvor kvinder debatterer Audrey Hepburn’s frisurer og Jackie Kennedy’s dragter i et historisk og kulturelt perspektiv.

Trænger du til flere fortællinger fra parentes)sluts univers, så skal du tjekke ‘udpeget af en drage’, ‘Med løg på’ og ‘Elsker du mig?’

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback