Lyd: Tvivlsomme råd fra en klog kone

Af - 23. november 2009

klog-kone-wide

Hør her hvordan man kurerer sygdomme, tager varsel af dagligdagens hændelser og mange andre forunderlige og foruroligende ting.

Af Louise Rosengreen og Sandra Lori Petersen

Den Kloge Kones Bog blev udgivet i 1886 og blev hurtig en bestseller. Den solgte i over 80.000 eksemplarer og kostede på daværende tidspunkt hele halvtreds øre. I dag er bogen nok mere interessant end aktuel, men informativ er den under alle omstændigheder.

Husraad mod Fodsved

Lykke at faa fra Oldtidens hemmelige Bog

moenster


Man bør være opmærksom på, at det ikke er alle de råd og vejledninger, der står i bogen, man skal tage for pålydende. Det er fx ikke alle instrukserne til sygdomsbehandlingerne, der virker. Nogle bør mildest talt frarådes. parentes)slut kan i hvert fald ikke tage ansvar for, hvad der eventuelt måtte ske, hvis du følger følgende råd.

Husraad mod Blødning og Næseblod

En Elskovsdrik, hvormed man kan tvinge En til at elske sig

moenster


Den Kloge Kones Bog indeholder bl.a. en lang række husråd mod de fleste sygdomme. Husrådene fortæller, hvad man stiller op med alt fra ’Ildelugtende Aande’ og ’Hoste’ til ’Uvilkaarlig Urinladning’. Derudover er der en slags guide til, hvordan man tyder, hvad der står i damers skønhedspletter og et genoptryk af Oldtidens hemmelige Bog. Den blev fundet i en udtørret brønd i 1226 og har siden været vidt omkrig. I 1790 blevet den stjålet af en sigøjnerbande og i 1832 fandt en svensk bonde den. I Oldtidens hemmelige Bog fortælles, hvordan mennesker kan blive i stand til at udrette ting, der ellers forekommer umulige og usandsynlige.

Husraad mod Drikfældighed

moenster


Kunne du bruge den kloge kones råd, så skulle du også springe videre til opgaveguiden og til det sygt bæredygtige Lærkevej eller dele disse tvivlsomme råd med din næste ved at klikke på Share-knappen herunder.

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback