Hvad vi elsker at lave, men ikke vil kendes ved

Af - 1. december 2009

stuff-white-people-like-bla

parentes)slut har været nede i nettets dybeste skuffer og har fundet endnu en ”tankevækkende” side, Stuff That White People Like. Denne gang er det en slags selvpineri eller – terapi alt efter hvordan man ser på det.

Denne blog oplister de ting, hvide mennesker godt kan lide som en slags guide til ikke-vestlige kulturer. Man tænker nok, at det er lidt diskriminerende, sådan at fokusere på hvide mennesker. Og ja, det nok lidt americana, at dele folk op i blacks and whites, indrømmet.

Men faktisk rammer mange af indlæggene lige ind: det er som at kigge gennem gamle ømme teenagebilleder med sin kæreste, eller blive afsløret i noget barnligt. Om vi vil det eller ej, er vi meget ens når det kommer til stykket.

Et lille udpluk kunne være #125 Bob Marley, om den musikperiode alle går igennem, hvor de føler sig reggae-agtige og flippede. Men når folk siger, at man er inde i reggae, mener man så ikke kun reggae fra ca. 1965-1980 helst sunget af netop Bob?

rasta

#20 Being an expert on YOUR culture. Fordi der er så mange ting, folk kommer i tanke om, som er forfærdeligt ved ens eget land (politik, historie, sportsresultater mm.), kompenserer mange ved at lære kinesisk, arabisk, spansk eller en sydafrikansk zulu-dialekt.  Det er også derfor udenlandske smalle film, eksotisk musik og mad er så populær for tiden. Det er world, og det giver én en behagelig følelse af i hvert fad ikke at være racist!

travellingguy

Eller #120 Taking a Year Off. På dansk: sabbatåret. Året hvor man med sin 3000 kroners backpack tager turistmotorvejen rundt om jorden. Året hvor man var ”SÅ social og engageret i hinanden” på højskolen. Lige meget hvad, var resultatet, at man blev et mere interessant menneske at snakke med under middagen. Av av av…

Det stikker til en at læse, fordi mange af teksterne har ret. Se om du kan finde et par pinligt afslørende sandheder om dig selv…

Husk at følge med på jule-twitteren på forsiden til højre. Du kan også selv give en update på din egen julestemning eller mangel på samme.

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback