Banksy i København?

Af - 23. februar 2010

Der hænger en lille rotte i en faldskærm på en husmur ved Fakta på H.C. Ørstedsvej. Den er falmet, ikke meget at se af og skjuler sig godt, men måske vidner den om, at den britiske street artist mega-stjerne Banksy har været forbi København.

Banksy er måske den mest betydningsfulde grafittikunstner lige nu. Gennem de sidste 10 år har den anonyme kunstner sat sine politiske mærker i hovedsageligt Londons offentlige rum. Med stencils, skilte og udstoppede dyr kommenterer han kritisk verdens gang.
Rotter er et af hans varetegn. Man kan se dem på husmure i færd med at holde et lufttryksbor, gå med ghettoblaster og guldkæder eller være i fin habit ved en rød løber malet på muren. De imiterer menneskers adfærd, og drager paralleller her i mellem. Banksy selv siger om rotter:
”They exist without our permission. They are hated, hunted and persecuted. They live in quiet desperation amongst the filth. And yet, they are capable of bringing entire civilsations to their knees. If you are dirty, insignificant and unloved then rats are the ultimate rolemodel”.

Banksy er måske den mest betydningsfulde grafittikunstner lige nu. Gennem de sidste 10 år har den anonyme kunstner sat sine politiske mærker i hovedsageligt Londons offentlige rum. Med stencils, skilte og udstoppede dyr kommenterer han kritisk verdens gang.

Rotter er et af hans varetegn. Man kan se dem på husmure i færd med at holde et lufttryksbor, gå med ghettoblaster og guldkæder eller være i fin habit ved en rød løber malet på muren. De imiterer menneskers adfærd, og drager paralleller her i mellem. Banksy selv siger om rotter:

They exist without our permission. They are hated, hunted and persecuted. They live in quiet desperation amongst the filth. And yet, they are capable of bringing entire civilsations to their knees. If you are dirty, insignificant and unloved then rats are the ultimate rolemodel.

Rotte_2 (Medium)

Rat er et anagram for Art, og det er i stor grad Banksy’s virke. Skynd dig ned forbi H.C. Ørstedsvej inden kommunen kommer dig i forkøbet.

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback