Ministerposterne hænger på træerne

Af - 3. marts 2010
Ministerposterne hænger på træerne
Alle kan blive minister for et eller andet. Det gælder bare om at finde på, hvad det skal være. Dét er princippet bag den ladonianske statsadministration, der fra sin plads på det verdensomspændende internet varetager forvaltningen og udviklingen af mikrostaten Ladonia.
Ladonia ved vandet midt i naturreservatet Kullaberg og er dermed omgivet af Sverige – en stat, der ikke altid har set med milde øjne på det ladonianske selvstyre. Lige siden den ladonianske indenrigsminister og kunstner Lars Vilks i startfirserne begyndte at bygge skulpturer af drivgods i det, der dengang var et fredet område, har der været knas med den svenske stat. Den 2. juni 1996 erklærede han derfor Ladonia for selvstændigt. Mikrostaten er efterhånden ret veludviklet med et ministerkorps på lidt over hundrede, et nyhedsbrev, en nationalsang (lyden af en sten, der bliver kastet i vandet), og igangværende, men udsædvanligt udramatisk krig mod Sverige.
Ministrene for hvad som helst
Ladonia findes i høj grad på nettet, hvor man kan se en komplet oversigt over de ladonianske ministre. Der er seriøst mange og deres ambitioner er vidt forskellige. Formålet med Ministeriet for Fremtidshåb er eksempelvis ”at finde sandheden om eksistensen”, mens Ministeren for Unummererede Ting ser det som sin fremmeste opgave at lade være med at nummerere noget. Visse ministerielle ambitioner er meget enkle: Ministeren for Sten, Saks, Papir vil arbejde målrettet for udbredelsen af sten, saks, papir, og Ministeren for Gul Sne vil arbejde for bevarelsen af gul sne. Andre har mere omfattende planer. Ministeren for Knuste Hjerter påtænker et intensivt samarbejde med ministerierne for Drikning af Kvalitetsvin, Irrationel Politik, Ubesvarede Spørgsmål, Råb & Hvisken og Ting Under Sten, mens Digressionsministeren i selskab med Angrebsministeren og Ministeren for Brasiliansk Kærlighedslitteratur & Tørresnore bare gerne vil køre ud ad en tangent. Ministeren for Urealiseret Potentiale skriver slet ikke noget.
Nem nomadestat
Det er nemmere at få et statsborgerskab i Ladonia end et medlemskort til Blockbuster. Der findes en simpel tilmeldingsformular på Ladonias hjemmeside, og alt hvad det kræver, er et latinsk valgsprog. Hvis man vil være adelig koster det dog 12 euro, men så kan man også blive minister for hvad som helst. Man kan kvit og frit oprette postdistrikter alle vegne i Ladonia, men da det er en erklæret nomadestat, kan man ikke have postadresse der. Til gengæld må man gå, hvor man vil. Nysgerrige, der ikke lige kan overskue turen, kan med fordel henvende sig til Ministeriet for Imaginære Rejser.
Vil du også være ladoniansk statsborger? Så gå ind på ladonia.net. Der findes endnu intet ministerium for parenteser.

Alle kan blive minister for et eller andet. Det gælder bare om at finde på, hvad det skal være. Dét er princippet bag den ladonianske statsadministration, der fra sin plads på det verdensomspændende internet varetager forvaltningen og udviklingen af mikrostaten Ladonia.

Ladonia ligger ved vandet midt i naturreservatet Kullaberg og er dermed omgivet af Sverige – en stat, der ikke altid har set med milde øjne på det ladonianske selvstyre. Lige siden den ladonianske indenrigsminister og kunstner Lars Vilks i startfirserne begyndte at bygge skulpturer af drivgods i det, der dengang var et fredet område, har der været knas med den svenske stat. Den 2. juni 1996 erklærede han derfor Ladonia for selvstændigt. Mikrostaten er efterhånden ret veludviklet med et ministerkorps på lidt over hundrede, et nyhedsbrev, en nationalsang (lyden af en sten, der bliver kastet i vandet), og igangværende, men udsædvanligt udramatisk krig mod Sverige.

Klik for et nærbillede af Ladonia

Ministrene for hvad som helst
Ladonia findes i høj grad på nettet, hvor man kan se en komplet oversigt over de ladonianske ministre. Der er seriøst mange og deres ambitioner er vidt forskellige. Formålet med Ministeriet for Fremtidshåb er eksempelvis ”at finde sandheden om eksistensen”, mens Ministeren for Unummererede Ting ser det som sin fremmeste opgave at lade være med at nummerere noget. Visse ministerielle ambitioner er meget enkle: Ministeren for Sten, Saks, Papir vil arbejde målrettet for udbredelsen af sten, saks, papir, og Ministeren for Gul Sne vil arbejde for bevarelsen af gul sne. Andre har mere omfattende planer. Ministeren for Knuste Hjerter påtænker et intensivt samarbejde med ministerierne for Drikning af Kvalitetsvin, Irrationel Politik, Ubesvarede Spørgsmål, Råb & Hvisken og Ting Under Sten, mens Digressionsministeren i selskab med Angrebsministeren og Ministeren for Brasiliansk Kærlighedslitteratur & Tørresnore bare gerne vil køre ud ad en tangent. Ministeren for Urealiseret Potentiale skriver slet ikke noget.

Nem nomadestat
Det er nemmere at få et statsborgerskab i Ladonia end et medlemskort til Blockbuster. Der findes en simpel tilmeldingsformular på Ladonias hjemmeside, og alt hvad det kræver, er et latinsk valgsprog. Hvis man vil være adelig koster det dog 12 euro, men så kan man også blive minister for hvad som helst. Man kan kvit og frit oprette postdistrikter alle vegne i Ladonia, men da det er en erklæret nomadestat, kan man ikke have postadresse der. Til gengæld må man gå, hvor man vil. Nysgerrige, der ikke lige kan overskue turen, kan med fordel henvende sig til Ministeriet for Imaginære Rejser.

Vil du også være ladoniansk statsborger? Så gå ind på ladonia.net – der findes endnu intet ministerium for parenteser.

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback