Vent dig film, musik, poesi og krejleri af denne weekend

Af - 4. marts 2010

Endnu en gang er weekenden proppet med alskens visuel, musikalsk og skæv stimulans. Her er et udpluk

FILM: Slacker

Richard Linklater tog med et budget på 23000 dollar, tjent på en olieplatform i den Mexikanske Golf, hul på sin filmkarriere med Slacker fra 1991. Filmen havde ikke noget rigtigt plot, men fulgte nogle mennesker en tilfældig dag i en verden præget af angst og recession. Filmen anses som grundlæggeren af den amerikanske indie-film. Se den i Filmstationen, Lygten 2, i aften, torsdag den 4. Marts klokken 20.

slacker

KONCERT: Alcoholic Faith Mission

Det alternative rockband Alcoholic Faith Mission holder fredag aften release på deres nye skive, Let This Be the Last Night We Care, i Huset ved Kongens Have, Gothersgade 89. Pladen har lige fået fem stjerner i Gaffa som mener at deres lyd bringer mindelser om Larsen and Furious Jane, Bon Iver og Blue Foundation. Entréen er gratis og aftenen starter klokken 18 med uddeling af kolde øl. Bandet spiller selv en akustisk koncert klokken 19.30 efterfulgt af Stærosaurus og My Name is Legion spiller et remix af et af deres numre. Bagefter vil der være flere øl, mere hygge og også mere musik.

Alcoholic Faith Mission

BILLIGT: Spejdernes Genbrug

Mangler du noget at lave lørdag formiddag andet end at pleje dine tømmermænd? Hvis du også mangler nogle ting og ikke har så mange penge på kontoen som du lige regnede med, så er spejdernes loppemarked i Farum et rigtigt godt sted at lave et kup. Det varer fra klokken 10 til 13 den første lørdag i måneden – inklusive på lørdag den 6. Det ligger 5-10 min. gang fra Farum station. Husk cash og forbered dig på at du ikke er den eneste der dukker op.

Slip din indre krejler løs!

POETISK: Jazz’n’Poetry

På den runde scene i midten af jazzhouse står en poet. Han er indhyllet i jazz og bryder ud i sang. Han kan ikke lade være. Han hopper rundt i en blues, et digt. Han hedder T. S. Høeg. Oplev ham og krimiforfatteren Jussi Adler-Olsen, samt den faste host Claus Høxbroe. Tilsat August Rosenbaum trios funklende kompositioner og 2d Visuals forrygende videotapeter, er der garanti for en lyrisk aften i særklasse med Jazz’n’Poetry. Som Lau Lindqvist fra 2d Visuals siger, ”er der ingen andre steder i byen der kombinerer poesi med virkelig højkvalitets improvisationsjazz og live video”. Tag her en prøvesmag på hvordan det ser ud og lyder…

TØMMERMÆNDSKUR: Landsindsamling

Hvis du mangler en alternativ kur mod lørdag nats eftervirkninger, så kan du melde dig til landsindsamlingen for folkekirkens nødhjælp på søndag den 7. marts. Det er også et forsøg på at kurrere eventuelle moralske tømmermænd overfor verdens fattige med sloganet, ”Hvad skal du lave, mens verden sulter? Meld dig som indsamler.”

HØVLET: Blues Jam på Børneteatret

Hvis du ikke har fået nok musik i løbet af weekenden, eller har the blues, så er blues jam på Børneteatret på Christiania hver søndag aften, en visit værd. Det er på godt gammeldags dansk en høvlet affære. Prøv det hvis du tør.

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback