Fyrre, frisk og sporty?

Af - 16. marts 2010

Hvis du vil have Nørrebros mest kryptiske kebab, så anbefaler vi Sheik Shawarma på Nørrebrogade 98. Sloganet ‘Fyrre, frisk og sporty’ dækker over mere end et adgangskodeks.

parentes)slut har været på Nørrebrogade for at spørge indehaver Mustafa Barakat, om man virkelig skal være fyrre, frisk og sporty for at få lov at spise hans shawarmaer. “Hehe, nej det er mere et ordsporg, der skal være lidt sjovt. Det er det modsatte af et normalt dansk udtryk”, griner Sheiken.

shawarma1

For ikke at udstille vores dumhed, spørger vi derfor Mustafa, om det så er fordi sloganet sælger mere shawarma. “Hallo nej, jeg er dansker, forstår du. Hver gang en udlænding kommer ind og spørger hvad det betyder, siger jeg de er perkere, fordi de ikke forstår sloganet”.

Med en ´nu-skal-i-se-hvad-jeg-mener´-mine løber Mustafa ind til sin nabo, Mondial Frisøren Mohammed, og udveksler nogle arabiske hak. Som om han endeligt har vundet den løbende diskussion om sloganet med sin nabo, spørger Mohammed tilbage til os: ”Forstår I det?”

Fyrre, fed og færdig

“Ja-eh”, faker vi, og håber på ikke at blive inddraget yderligere. Mustafa griber med det samme bolden og redder os fra dette samtale-kamikaze-forsøg ved at triumfere: “Dér ser du, han forstår ikke mit slogan. Han er perker, ikke dansker!”, griner han til os om sin nabofrisør.

Vi står lidt forvirrede tilbage, men på en måde også nærmere sandheden om sloganet. Spørgsmålet er altså ikke om man er fyrre, fed og færdig, men om man er perker eller dansker.

Mohammed klipper desuden smarte frisurer. Se det tidligere brudstykke her.

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback