Fødselsdag, S-tog og finurlige, fænomenale kortfilm

Af - 31. marts 2010

Husk endelig at komme til et års fødselsdag på torsdag, tag også på opdagelse både i det ganske danske s-togsland på gratis søndag og i kortfilmenes mangefacetterede verden med Future Shorts som guides.

Hip hip hurra!

parentes)slut fylder 1 år torsdag den 1. april og det skal fejres! Du er hermed inviteret til en vaskeægte fødselsdagsfest med hjemmebagt kage og masser af hygge.

Kom forbi Din Nye Ven i Sankt Peders Stræde 34, København fra kl.20:00. Der er et ekstra stort stykke kage til den, der medbringer en gave… Vi glæder os til at se dig!

damen

Udfordring: Find et eksotisk rejsemål med S-toget

Søndag den 4. april er S-toget gratis, og der er gratis internetadgang i S-toget. Så tag din bærbare på skødet og se ind i din skærm hele vejen til Hillerød, fra Hillerød til Høje Tåstrup og tilbage igen: Voila, et styks rullende søndagskontor. Eller, se det som en udfordring: Opdag nye steder langs S-togets bane.

Du kan jo starte med at tage gammelt brød med helt til Hillerød, og se om ænderne der spiser det på  samme måde som ænderne i de københavnske søer. Når du har kastet et blik på Frederiksborg Slot, og set hvordan det reflekteres i slotssøen, kan du traske tilbage til dit gratis S-tog. Der er ingen grund til at bruge energi på Slotsarkaden i Hillerød.

I stedet kan du overveje hvilken soveby du helst vil se: Allerød (Mungo Park er virkelig et godt teater, men lukket om søndagen, til gengæld ligger Byens Pizza lige ved stationen, og er altid god for en madforgiftning), Birkerød (Biblioteket er pænt, men lukket om søndagen)  eller Holte (som har en rig variation indenfor fænomenet pelsfrakker, men de er nok lagt af i anledning af foråret).

Og tjah, kast et blik på S-togsplanen og tag på eventyr til steder du ikke vidste, du ville kende. På Ishøj station kan du for eksempel stå af og gå en tur på Arken.

s togs kort

Finurlige og fænomenale: Kortfilm fra hele den store vide verden

Future Shorts holder kortfilmsfestival – det er noget de gør cirka hver tredje måned, og filmene plejer at være virkelig velvalgte bud på kortfilmsgenren, som vi ellers ser alt for lidt til.

Denne gang vises blandt andet film fra Frankrig, Polen, Australien, Finland og Spanien, som blandt andet handler om en kinesisk pige, der bliver venner med en blæksprutte, hun har fundet i sin håndvask, noget om forholdet mellem kønnene, en forretningsmand, en kordreng, sytråd og kærlighed mellem tøjdyr på musikvideo.

gina foto

Fra Danmark præsenterer Future Shorts dokumentartalent Andreas Koefoed og kunstner og filminstruktør Sidse Carstens, som begge vil være til stede for at indgå i debat med publikum om deres film.

Tjek selv det appetitvækkende program ud.

Future Shorts inviterer til kortfilmfestival i Gloria den 6. og 7. april, hver aften klokken 21:00, og det koster 75 kroner se med.

sminkedame

Foto: Sophie Kalckar

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback