Storm P’s ånd lever stadig

Af - 10. maj 2010

Storm P tegnede skæve, vanvittige og yderst fantasifulde opfindelser. Hans ånd lever stadig stærkt blandt alle de små videoer, som nettet er spækket med.

Hvis du skulle havde glemt det, så var Robert Storm Petersen -  Storm P en dansk kunstner i starten af det 20 århundrede, der blandt meget andet lavede fantasifulde tegninger og illustrationer, der ofte havde satirisk og samfundskritisk kant.

Et af hans kendetegn var, at han tegnede vilde og vanvittige opfindelser og maskiner, som også gik hen og fik sit eget udtryk: en Storm P Løsning.  Det henviser til, at man løser et eller andet problem ved at bygge sindrige løsninger ud af ofte hverdagsagtige ting. Selv om verden uden for Danmark nok ikke har hørt om Storm P Løsninger, støder man ofte på løsninger, der er tænkt og udført helt i hans ånd.

Her på redaktionen er vi faldet for dem man kan støde på ude på nettet. Det amerikanske band Okay Go har i deres seneste musikvideo virkelig bygget en vanvittig Storm P maskine:

Maskinen byggede bandet i samarbejde med en masse frivillige de havde fundet over nettet, som glædeligt ville være med til at realisere denne maskine helt som salig Storm P ville have tænkt den.

Storm P’s tegninger viste typisk nogle vanvittige anordninger som var blevet bygget ud fra ting de umiddelbart havde fundet i deres stue. I denne stilart, er denne video et godt bud på et af de mest gennemførte projekter:

Vores klare favorit her på redaktionen er dog uden tvivl kunstinstallation fra 1987 ‘Der Lauf Der Dinge‘, hvor især tilføjelsen af godt med ild løfter denne Storm P opfindelse. Nyd disse lidt over 7 minutter, hvor opfindelsen bevæger sig taktfast til musikken fra Vilhelm Tells overture:

    1 kommentar

  • cecilie siger:

    Fedt! Men selvom jeg finder både musikvideoen og kunstværket helt fantastiske, og ånden bestemt er til stede i disse, vil jeg mene at der kun er tale om en Storm P ‘løsning’ i hjemmevideoen – en gennemgribende og kompleks maskine, der løser det ellers simple gøremål at trække gardinerne fra vinduet. Tak for underholdningen.

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback