Digital kunst og tegneserier

Af - 19. maj 2010

Foråret er festivalernes tid, og sommeren ligeså. Snart er der SPOT, START,  STRØM – you name it. Inden den slags fylder din kalender, kan du lige presse denne uges festivaler for digital kunst og tegneserier ind i programmet.

Hi-tech kunst

Vi fornærmer formentlig ikke nogen, når vi siger, at det ikke ligefrem er sofastykker og sing-a-long-hits, der vil være flest af på kunstfestivalen Re-new fra d. 18. til 22. maj. Her er det nemlig niche-kunsten, der indtager scenen.

Huset i Magstræde vil ugen ud være fyldt med digital kunst i alle afskygninger: performances, installationsværker, videokunst og musik. Værkerne udforsker for en stor dels vedkommende interaktionen mellem menneske og teknologi. Dvs at publikums bevægelser og indblanden er afgørende for flere af værkernes endelige udformning.

Udover det rent kreative med lyd og leg vil der på festivalen være et symposium omkring forskningsprojektet SUM – Systematic Understanding of Music.  Programmet lover indblik i fænomener som “fuzzy emotion analyzer” og “probabilistic melody maker”. Her på redaktionen er vi langt fra sikre på, hvad det indebærer. Så vidt vi forstår, er vi ude i noget med computer-reaktioner på menneskelige følelser. Vi er dog slet ikke i tvivl om, at hele festivalen vil være en horisontudvidende oplevelse.

renew2

Tegneserier for alvor – og lidt for sjov

Vi er efterhånden ved at forstå det. Tegneserier er ikke kun for børn og ikke kun for sjov. 22.-23. maj løber tegneseriefestivalen Komiks af stablen i Øksnehallen, og der tager de virkeligt tegneserier alvorligt.

Weekenden er spækket med paneldebatter om aktuel dansk tegneseriekunst, foredrag om alt fra superhelte til graphic novels, interviews med internationale hot-shot tegneserieforfattere og tips og tricks til, hvordan man mestrer den traditionelt japanske tegnestil; manga.
Mellem foredrag, bogsigneringer og workshops kan man forsøge at danne sig et overblik over det danske tegneseriemiljø i butiks- og forlagsstande, se udstillingen på tegneseriemuseet eller faktisk bare læse en af de deres tegneserier…

Vil man være sikker på at være klædt tilstrækkeligt på med akademisk tegneserie-vid, kan man varme op til festivalen med en international tegneserie-konference på Københavns Universitet fredag d. 21. maj.

pinoykomiks1

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback