Arty farty torsdag

Af - 26. maj 2010

Torsdag er den nye lørdag… eller lillefredag – i hvert fald er det i denne uge torsdag, der er den helt store dag til kulturelle udskejelser i København.

Origami med kant

Peter Callesen er en ganske anerkendt og veletableret billedkunstner – alligevel har han tilstrækkeligt parentes-potentiale til en plads på huskelisten. Hans aktuelle udstilling i Kunsthallen Nikolaj er nemlig en helt fantastisk kombination af filosofiske udfoldelser i origami og video-dokumentation af vanvittigt morsomme performances. Hvis vi nogensinde kunne udstikke direkte ordrer, ville en af de første lyde: Gå ind og se den her udstilling!

Torsdag d. 27. maj kl. 17 kan man tilmed få et ekstra indblik i kunstnerens krøllede univers – der er nemlig artist talk i Kunsthallen Nikolaj.

peter_callesen_1

Digte – Hell yeah!

yir – vi skal have lasagne / personen der har lavet den er sygt god til at lave mad / jeg sidder og tænker på hvor godt det her mad er / mit kropsareal er 60 kvadratmeter, og der er en altan man kan gå ud på.

Sådan lyder et par af linjerne, i digtsamlingen Yeahsuiten, som i efteråret indbragte debutanten Theis Ørntoft Montanas Litteratur-pris. Med på vejen fik en han desuden en sammenligning med den legendariske beat-forfatter Jack Kerouac. Om den sammenligning er berettiget kan Kerouac-fans og andre beat-begejstrede læsere selv vurdere, når Theis Ørntoft læser op i Café under konstruktion  i Folkets Hus på Nørrebro.

Det sker tordag d. 27. maj kl 20, og på programmet er også Ida Marie Hede, Rasmus Graff og Bjørn Rasmussen. Inden da kan man selv dele sine skriblerier fra skrivebordsskuffen med publikum, hvis man tør. Der er nemlig en halv times åben mikrofon.

Artmoney og falaffel

Det studenterdrevne kunsttidsskrift Afart holder torsdag d. 27. maj kl. 17 releasefest for deres nyeste nummer, på en for genren umiddelbart utraditionel location: Runddelens Kebab på Nørrebrogade.

Når man har spist en falaffel, drukket lidt cider, hørt og sagt noget klogt om kunst kan man kaste sig ud i en ganske avantgardistisk debatform: En sjæler. Den dansk/franske kunstner Thierrey Geoffroy søger konstant nye formater at udøve kritik og skabe debat i, og det seneste skud på stammen er konceptet Slow Dance. Dans, debatér med din dansepartner samtidig og træn din awareness-muscle til den lyse morgen.

Kære parentes)slut bruger skulle du selv kende til en sjov, skæv eller interessant begivenhed i den kommende uges tid, som vi andre burde kende til, så smid en beskrivelse og evt. et link til begivenheden i kommentarfeltet nedenfor.

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback