Nyt fra fantasiens verden

Af - 27. maj 2010

Tegneserier fra Danmark kan være meget mere end kontroversielle tegninger af religiøse figurer. Derimod eksisterer en tradition, der i mange år har givet udtryk for den danske humor – fra Storm P. i 1880erne til Wulf Morgenthalers udtryk i dag.

På trods af at være et lille område, bobler og syder det i det danske tegneseriemiljø som aldrig før. Nye initiativer tager fart – som i forrige weekend, hvor dørene til Øksnehallen blev åbnet for to dages intensivt nørderi. Københavns Internationale Tegneseriefestival Komiks 2010 var på programmet i hallerne på Vesterbro og tiltrak det sidste nye fra tegneserieverdenen. parentes)slut giver her en lille guide til de fedeste af slagsen.

Thomas Thorhauge og Kom Hjem løb af med sejren i kategorien ’bedste danske tegneserie’, hvor blandt andre Strid af Jakob Martin Strid og Vølvens Syner i Valhalla serien af Peter Madsen var nominerede. Kom Hjem er 200 siders tegneserie i farver, med en handling, der fjerner tegneserien fra den vante børne- eller drengerøvsunderholdning.

komhjem_cover

Foto: serieland.dk

komhjem

Foto: serieland.dk

Med små, simple men fantastisk humoristiske tegninger, gik prisen for bedste danske nettegneserie gik til Stine Spedtsberg for Stinestregen, som kan læses på http://www.stinestregen.dk/. Her er som noget nyt i tegneserieverdenen tale om en blog. I stedte for at skrive om sine daglige gøremål, tanker, opture, nedture eller humoristiske indfald tegner Stine sin verden og skriver kun en kort undertekst.

Pinlige-film

Tegning: stinestregen.dk

En kort smagsprøve på de nyfødte tegneserier i det danske miljø. Så hvis du fra barns ben har fedtet rundt med Rasmus Klump og efterhånden må indse, at dette fedteri er en livslang affære, så løb ned i Faraos Cigarer på Skindergade og køb tegneserietidsskriftet STRIP eller gå på opdagelse i nye streger på hjemmesiderne Seriejournalen, Tegneseriesiden eller Komiks.

Forside: sample fra nominerede Peter Madsens Valhalla nummer 15, Vølvens Syner (fra Serieland.dk)

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback