Lege, du kan lege, mens du venter

Af - 30. juni 2010

Roskilde Festival er et dejligt sted med mange køer. Men ventetiden behøver ikke drive nogen til vanvid. Der er masser af selskabslege, der egner sig til høj sol og utålmodighed. Her præsenterer vi dig for fire af dem.

Efter 51 ugers intens ventetid har jeg endelig fået fødderne med mig til Roskilde. Efter at have ventet en eftermiddags på busser, armbånd og venner er jeg blevet installeret i en lejr, som blev sat op i huj og hast i lørdags, fordi der var nogen, der virkelig, virkelig ikke orkede at vente længere.

Ude på campingpladsen kan man stille sig i kø til alt muligt dejligt, og det er så det, man gør. Man står i kø til vand, mad, bad, øl, film, minigolf, toilet og internet, og man ved, man kommer til at stå i verdens længste kø til Prince. Og så bliver man utålmodig. Man begynder at stå og stampe i jorden og kigge meget på sit ur, man bestemmer måske, at man kun må kigge hvert femte minut, men hver gang, man ser på det, er der kun gået et enkelt.

Men det behøver ikke være sådan! Ventetid kan også være fun & games, og parentes)slut vil gerne fortælle dig hvordan. Her følger fem lege, man kan lege, mens man venter:

1. ”Hvem er mest?”

Kræver minimum tre personer, to til at duellere og en til at dømme.  Dommeren spørger duellanterne ”hvem er mest sporty/seriøs/naturlig/betænksom/snu ”. Det kan være hvad som helst. Det behøver ikke at være til at afgøre i virkeligheden. Duellanterne skal så på skift overbevise dommeren om, at den anden er mest det, dommeren har sagt. Man må ikke modargumentere, men gerne smøre tykt på. Den der argumenterer mest overbevisende, får et point. Hvis man vælger positivt ladede betegnelser, får den, der ikke får et point, et kompliment.

2. ”Hvad er bedst?”

Meget nem leg. Man spørger hinanden om, hvad der er bedst, hindbær eller brombær? Kop eller krus? Ballon eller konfetti? Ræv eller ulv? Det gælder så om at spørge og svare så hurtigt som muligt, for hver gang man tøver, for den anden et point. Legen er god, hvis man gerne vil holde en pause fra sin opfattelse af, at alting er nuanceret og kan ses fra flere sider.

3. ”Mur, Hjort , Gevær”

En bengalsk variant af Sten, Saks, Papir. Reglerne er de samme, man tæller til tre, og håber på at narre fjenden. Geværet (peg med den ene arm, så den ligner et geværløb, og bøj så den anden, så du er klar til at trykke på den imaginære aftrækker) kan skyde hjorten (form dine hænder som et gevir over dit hoved), som kan springe over muren (hold dine lodrette håndflader ud foran dig i strakt arm) , som geværet ikke kan skyde igennem. Man kan selv lave flere varianter.

4. ”Dilemmabattle”

Vil du helst have spyt af sperm eller sved af tis? Vil du helst være kendt for at smøre dig ind i dit eget lort, men ikke have gjort det, eller have gjort det, men aldrig blive afsløret? Det er en ulækker leg. Den, der finder på det vamleste og umuligste dilemma, har vundet.

5. “Plusperson”

En variant af den meget fredsommelige leg “plyspind”, som man kender fra Peter Plys-bøgerne. Den går som bekendt ud på at stå på en bro og kaste en pind ud på den side, hvor strømmen kommer fra. Den, hvis pind først kommer ud på den anden side af broen, har vundet. “Plusperson” er det samme, bare med mennesker i køer. Sagen er den, at nogle mennesker er bedre til at stå i kø end andre. De kommer ligesom hurtigere frem. Man kunne kalde dem møvere. Det man gør, er at man vælger hver sin møver i køen foran sig, og den hvis møver springer flest personer over inden vedkommende rammer toilettet, pitten, disken eller hvad det nu måtte være, har vundet. Denne leg egner sig bedst til meget lange køer.

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback