Radiohead – remixet som du aldrig har hørt det før!

Af - 12. maj 2009

Radiohead er ofte helt fremme i skoene, når det gælder lanceringen af nye plader, musik og ektra fan-merchandise. Den nyeste plade ‘In Rainbows’ er naturligvis ingen undtagelse, hvilket har resulteret i det til dato mest særprægede fan-remix.

Af Peter Andersen

Da det famøse rockband Radiohead udgav deres sagnomspundne syvende plade ‘In Rainbows’ i oktober 2008, var det under stor ståhej. For det første kunne pladen udelukkende downloades fra nettet til en pris, som forbrugerne selv bestemte.

For det andet gjorde Radiohead udgivelsen total web 2.0 og fan-orienteret ved samtidig at langsere et site, hvor de opfordrede deres fans til at lave remixes af pladens tredje og topsvedige nummer ‘Nude’.

Der blev stillet seks originale lydspor til rådighed, som man kunne downloade fra iTunes, og mixe som man ville. De har også lavet samme nummer med sangen ‘Reckoner’, som der nu ligger 1664 fan-remixes af på hjemmesiden.

Remix med printer, scanner og harddiske

I forbindelse med remix-konkurrencen af ‘Nude’ gav engelske James Houston, sig i kast med et yderst alternativt remix af sangen, som en del af sit afgangsprojekt fra Glasgow School of Arts. I hans remix spiller en gammel printer trommerne, en gulnet scanner rocker ud på bas, og endelig står en bunke harddiske for at levere vokalen! Det er der kommet et temmeligt fantastisk stykke musik ud af (det bliver først rigtig spændende et minut inde i videoen):

Det totale instrument-line up

Sinclair ZX Spectrum – Guitar (rytme & lead)
Epson LX-81 Dot Matrix Printer – Trommer
HP Scanjet 3c – Bas
10 Harddiske – Gir’ den som dårlige højtalere – Vokaler & FX

Hvis du vil høre de andre mere straight forward remixes af ‘Nude’ kan du tjekke dem ud her, og originalversionen af ‘Nude’ kan du høre her.

Flere projekter fra John Houston

Josh Houston arbejder desuden også på sin egen version af nummeret ‘Reckoner’ og har også gang i en del andre høvlede projekter.

Er du helt skudt af på denne artikel? Så bør du kigge nærmere på Gameboy-drengene og opleve det her ornli syge youtube-mash-up.

    3 kommentarer

  • Johng691 siger:

    Yeah bookmaking this wasn’t a risky conclusion outstanding post! fkcgfkaaceag

Kommentér

Trackbacks

Leave a Trackback