Om parentes)slut

BEMÆRK: Netmagasinet parentes)slut, der trofast har tjent den gode historie om forrådte steder, anderledes fællesskaber, besynderlige begivenheder og skæve eksistenser i over halvandet år har nedlagt redaktionen pr. oktober 2010.


Vi stopper på toppen efter en lang udgivelsesrække af lyd, billeder og tekst, da vi følte parentes)slut var taget så langt som det kunne komme, og at vi gerne vil afsøge nye sære græsgange. Vi lukker dog ikke siden ned, så du kan altid besøge www.parentesslut.dk, hvis du skulle få lyst til en lille snas af den virkelighed du måske ikke vidste udspillede sig bag forhænget…

En STOR tak til de mange læsere der har lagt vejen fordi vores vandhul midt i en internetørkenen af nyhedsstøv.

En del af folkene bag parentes)slut er gået videre med et nyt projekt under navnet Katsimbalis, der i den kommende tid vil gå i dybden med den fortællende journalistik i alle tænkelige former. Første projekt under produktion er en radiopodcast over temaet ’regulering’, med inspiration i den danske montagetradition og ny amerikansk radio. Så siger vi ikke mere… Ssssh.

—o0o—
Hvordan er det at være til julebuffet med Bamses Venner i Korsørhallen sammen med 1200 andre mennesker?

Hvad sker der, når du ved en fejl modtager et gavekort til dinner cabaret-show i cirkusbygningen og tager af sted bevæbnet med pen, papir og kamera for at finde ud af, hvad en dinner cabaret overhovedet er?

Hvordan ender man midt imellem alle rallykørerne i et rumænsk rally udelukkende ved hjælp af et studiekort fra Københavns Universitet?

parentes)slut er et netmagasin drevet af en lyst til at forstå og undersøge forrådte steder, anderledes fællesskaber, besynderlige begivenheder og skæve eksistenser. Historier herfra fortæller ofte langt mere om vores verden og ikke mindst alle menneskene i den, end det hav af nyheder, som ingen efterhånden kan bunde i. Det er nødvendigt at stille anderledes spørgsmål, for at opdage alle de parenteser verden er fyldt med. Parenteserne er alle de små ridser og sprækker, hverdagen er spækket med – virkelighedens parenteser. Alle beretninger i magasinet er drevet af en jagt på verdens absurditeter, skjulte sider og skæve eksistenser.

parentes)slut fortæller historier, der skal fremme læserens refleksion over verden gennem konkrete beretninger fra de mindste steder i Danmark til de største metropoler i verden. Det er historier om mennesker, fællesskaber og begivenheder, du aldrig har hørt om, men du vil ønske at opleve. Hvem vælger at bo i en trailerpark midt ude i ingenting, hvad sker der i Bankohallen i Nordvest, og hvordan er livet som pølsemand på Odense Havn?

parentes)slut har opgivet nyhedskriterierne og faste rammer. Tekst, lyd, foto og levende billeder bevæger sig frit på sitet og beretter med hver deres udtryk om virkelighedens parenteser.

God fornøjelse med parentes)slut
/redaktionen
parentes)slut fik i 2009 støtte af Carlsbergs Ide-legat

parentes)slut fik i 2009 støtte af Carlsbergs Ide-legat