Artikler

Hvad er virksomhedens holdning til rygning?

Ryger du? Så er det en god ide lige at overveje hvilke regler der er til rygning på den arbejdsplads, som du går op. Læs med her, hvis du gerne vil have nogle gode råd til ting, du bør overveje i den forbindelse.

Hvor må du ryge?

Det er først og fremmest en god ide at spørge sig selv, hvor det er man må ryge henne. Er der for eksempel små både rundt omkring på arbejdspladsen, hvor du godt må ryge? Der er nogle virksomheder, der vælger at opsætte små glasbure, hvor folk godt må ryge.

På den måde kan man få sin trang slukket, uden at andre skal risikere at blive udsat for passiv rygning.

Men mange andre virksomheder har den holdning, at man i stedet for skal gå helt væk fra arbejdspladsen grund. Det kan naturligvis tage en del tid fra din frokostpause, men hvis det er den holdning der er på arbejdspladsen, så er det vigtigt at rette sig efter dette.

Du kan eventuelt spørge nogle andre rygere blandt dine kollegaer, hvis du er meget i tvivl om hvilke regler der er på stedet.

Kan du klare dig uden at ryge?

Det er en god ide at spørge sig selv, hvorvidt du eventuelt kan klare dig igennem hele dagen uden at ryge. I så fald ville det være en meget god ide at gøre.

Nogle gange er det simpelthen bare for bøvlet at finde en lille rygekrog, hvor man kan få sig en smøg i løbet af arbejdsdagen. Og at undgå at ryge i løbet af arbejdsdagen kan være et godt trin mod helt at holde op med at ryge.

Hvilke regler er der for e-cigaretter?

Du bør også undersøge, hvorvidt der gælder de samme regler for dig, hvis du ryger på en elektrisk cigaret.

Mange virksomheder har ikke noget imod at deres arbejdere ryger e-cigaretter på deres arbejdspladser, da det ikke anses for at være lige så farligt. Og der er heller ikke samme risiko for at udsætte ens kollegaer for passiv rygning.

Hør din chef ad hvordan landet ligger i forbindelse til e-cigaretter. Og hvis der er de samme regler om e-cigaretter som der er omkring almindelige cigaretter, så kan du eventuelt prøve at ændre dette.

Disse e-cigaretter er ikke så farlige som almindelige cigaretter og det ville derfor være en smule fjollet, hvis der gjaldt de helt samme regler for dem.