Artikler

Et par gode råd med på vejen til iværksættere

Som læser af en business- og tech blog er du sandsynligvis interesseret i at starte din egen virksomhed på et tidspunkt og dermed blive iværksætter. Der er rigtig mange ting, man skal have styr på, før man rigtigt kan gå i gang. I denne artikel fokuserer vi på, hvordan du kan spare penge i processen. Du får derfor tid til vigtigere ting end at skulle søge efter billige ting inden for forskellige kategorier for at minimere dine omkostninger i virksomheden, når den starter.

 

Start med at finde en god og billig erhvervsbank

Du har måske ikke tænkt på det endnu, men på et tidspunkt får du kunder, og disse kunder skal jo kunne betale dig. Starter du et selskab, må du ikke anvende din private bankkonto til at tage imod betalinger fra dine kunder. Du skal have det, der kaldes for en erhvervskonto eller erhvervsbank.

 

Prøver du at oprette en konto til din virksomhed, der hvor du har bank privat, kan det blive meget dyrt. Ifølge siden her, er der meget store forskelle, når det kommer til priserne på oprettelse og abonnement. Der er faktisk op til 5.000 kroner i forskel på den billigste løsning og dyreste løsning bare i oprettelsesgebyr. Dette viser bare, at det er meget vigtigt at sammenligne priser på alting.

 

I Danmark findes der en række banker, hvor du kan få en erhvervskonto. Du skal bare regne med at bruge mindst et par tusind kroner på oprettelsesgebyrer, når du åbner din konto. Heldigvis kan du minimere disse oprettelsesgebyrer ved at gå efter specifikke banker. På nuværende tidspunkt findes der to meget gode muligheder i Danmark, disse er Nykredit med Dinero Pro og Lunar Solo. Førstnævnte kræver, at du har Dinero Pro (og dermed anvender Dinero som dit regnskabsprogram). Du får dog en erhvervskonto til kun 1.000 kroner i oprettelse og 99 kroner om måneden – en del billigere end andre bank. For Lunar Solo gør det sig gældende, at du betaler for et år. Du må overveje, hvilken løsning der er bedst for dig og din virksomhed.

 

Spar penge på at gøre tingene selv

Hvis du kan gøre noget selv, så kan du også spare en del penge. Dette gælder specielt, når man skal lave en hjemmeside til sin virksomhed. Er din virksomheden ikke en webshop, så giver det måske mening for dig at “udvikle” den selv. Der findes rigtig mange forskellige såkaldte “page builders”, som du kan anvende, når du skal bygge din hjemmeside.

 

Vi råder dig dog til at bygge din hjemmeside i WordPress, som kan fås gratis igennem deres hjemmeside eller igennem din hostingudbyder. Kombinerer du WordPress med temaet Elementor, som også er en page builder, så er du godt i gang. Vil du læse mere om Elementor, så kan du gøre det herinde.